Over Len Kramer. Kunst Len Art: schilderijen, tekeningen en mixed media.

Over Len

 Opgroeien met andere culturen, onmacht en levenskracht

Lachend kind ondanks alles - Kinderen - systeem. Len Art kunst: mixed media, acryl en inkt op katoen. Afmetingen 30 x 50 cmOpgroeien in een omgeving met andere culturen legde de basis voor thema’s in mijn kunstwerken bestaande uit schilderijen, tekeningen en werken in gemengde technieken (mixed media).
Op gezins-/ buurtniveau proefde ik de sfeer van discriminatie, repressie, onrechtvaardigheid. Met die onmacht leefde je. Onmacht verlichten doe ik nu onder andere in mijn werk in de zorg.
Onmacht zie je terug in mijn kunstwerken. Door letterlijk lichtpuntjes in mijn werken aan te brengen, ‘verlicht’ ik verval en ellende. De levenskracht van kinderen blijft mij verbazen.

Jeugd legt basis voor aandacht andere culturen

Dakterras - Verval - Plezier kinderen. Len Art kunst: mixed media. Afmetingen 42 x 29 cm
Dakterras – Verval – Plezier kinderen. Len Art kunst: mixed media. Afmetingen 42 x 29 cm

Een basishouding die ik in mijn jeugd heb meegekregen: mensen in situaties van onmacht met aandacht en respectvol tegemoet treden. In de loop der tijd ontstond de behoefte om iets te doen om onmacht te verzachten. Het werd werken in de zorg en open staan voor mensen uit andere culturen.  Graag maak ik ook reizen vooral naar Zuid-Amerika.

Creatieve activiteiten ontspannen en verbinden

Tijdens mijn werk in de zorg kan ik iets voor anderen betekenen. Ik werd mij ervan bewust dat creatieve activiteiten mensen ontspannen en verbinden. Door creatieve therapie vergeten mensen even hun zorgen. De therapie biedt hen soms veerkracht om even vorm te geven aan hun leven.
Door creatieve therapie groeide bij mij de behoefte om zelf meer aan het werk te gaan met kunstvormen en een kunstopleiding te volgen. Dit is uiteindelijk de opleiding Schone Kunsten bij Academie Arendonk in België geworden.

Len Kramer 

Meer lezen en zien:  Len Art kunst of Over (technieken en opleiding Len);
Thema’s in kunstwerken Len:
Mensen Kinderen /// Oorlog en Onrust ///  Verval ///  Humor en Kado

Exposities /// Home

Contact Len Kramer