Expositie Over-Leven en Verval - Ewijk - flyer- Len Art - Len Kramer

Exposities

Exposities en activiteiten

Op deze pagina lees je over exposities met mijn kunstwerken, workshops en andere activiteiten. In het hoofdmenu van de site vind je de thema’s, waarin mijn werk is onderverdeeld en op de Home-pagina natuurlijk een introductie op mijn werk.

Expositie Over-Leven en Verval, Ewijk

“Wanneer je binnenkomt bij de expositie Over-Leven en Verval, voel je direct het beeld van deze tijd met al haar spanningen” (reactie bezoeker)

Zomeratelier Noodschuur - expositie Over-Leven en Verval - Len Art - Len KramerVan 17 juni t/m 22 juni 2017 exposeerde ik op een bijzondere locatie: De Noodschuur in Ewijk. Ik was uitgenodigd door het Paulusgilde om te exposeren in hun Zomeratelier. De Noodschuur is een voormalig dijkmagazijn aan de Waal bij Ewijk. Het dijkmagazijn ligt midden in de natuur op de dijk met een fantastisch uitzicht op de rivier de Waal. De dijk is een favoriete fiets- en wandelroute. Een expositie in de natuur was voor de recreanten een verrassende rustplaats en plek om kennis te maken met mijn kunstwerken.

Thema expositie: Over-Leven en Verval

Voor deze expositie in Ewijk heb ik gekozen om met name schilderijen te exposeren die de kracht van mensen om te overleven tonen, ongeacht de ellende en het verval van de omgeving waarin zij verkeren. De schilderijen in dit thema pasten perfect in de locatie: de schuur met soberheid en het ruwe karakter. Deze expositie van recent eigen werk bestond met name uit schilderijen in de zogenoemde ‘mixed media’-techniek.

Reacties op expositie

Expositie Over-Leven en Verval - Ewijk - Len ArtExpositie Over-Leven en Verval - Ewijk - Len Art - Len KramerHet was prettig om te merken, dat mijn schilderijen verschillende emoties bij mensen los maakten:

  • “Mooi werk, maar wel heftig. /
  • Wel een beeld dat blijft hangen. Je hebt je hart laat spreken. /
  • Ik word er verdrietig van. Met deze negativiteit wil ik niet te maken krijgen. /
  • Mooi, maar droevig, somber, beklemmend.  /
  • Het is goed om op deze manier bij het thema Over-leven en Verval stil te staan. Je kunt het niet wegduwen. Het is er gewoon. Om zo’n onderwerp aan te durven, moet je heel betrokken zijn. Anders lukt het niet om deze emotie over te brengen. Complimenten!”

“In al je werken worden krachten en emoties prachtig verbeeld en roepen een sterk gevoel naar vrede op.”

Midden in de natuur exposeren en schilderen was voor mij heerlijk. Met dank aan de gelegenheid en de locatie De Noodschuur geboden door het Paulusgilde.

Lees ook:

Contact Len Kramer